Hvordan få høyere nivåer av testosteron

Det å ha lave nivåer av testosteron kan by på problemer ikke bare for menn, men også for kvinner. Spesielt i ung alder kan man merke at puberteten ikke setter i gang når den burde, og at man dermed henger litt etter andre personer i samme alder. Kanskje merker man at stemmen ikke er så dyp som den burde ha blitt, eller at man ikke har like stor fremvekst av kroppshår som de jevnaldrende menneskene rund seg. Det å ha høye testosteronnivåer fører også med seg en rekke ulike fordeler, blant annet at man får det lettere å bygge muskler. I tillegg kan man med høyere testosteronnivåer oppleve mer energi i hverdagen, og at man generelt sett får et betraktelig mer maskulint utrykk over seg. Det finnes mange måter å forhøye nivået av testosteron i kroppen, og i denne artikkelen skal vi se nærmere på en håndfull av disse metodene. Noen vil virke bedre for noen enn de gjør for andre. Det beste vil derfor være å prøve seg frem for å finne det som passer en best. Kanskje ønsker man ikke å få for høye nivåer heller. Spesielt gjelder dette for kvinner.

Grepene du kan gjøre for å få høyere nivåermann

Et vitamin som det er viktig å få i seg i forbindelse med det å øke testosteronnivået i kroppen, er D-vitamin. Dette kan man få i seg både gjennom mat og kosttilskudd. Eksempel på mat med høye nivåer av D-vitamin, er fet fisk og annen sjømat. Om man ikke er så glad i sjømat, kan D-vitamintabletter og eller tran være et alternativ. Solen er også en fantastisk god kilde til dette vitaminet. Om du får i deg nok D-vitamin – og nivået for «nok» er ofte høyere enn den anbefalte verdien fra helsemyndighetene – vil du kunne heve nivået av dette hormonet i kroppen din.

En av de mest effektive metodene man kan bruke til å øke nivået av testosteron, er det å trene. I de fleste tilfeller kan det lønne seg å trene både tungt og hardt. Dette kan være med på å øke nivået med en god del. Gå på treningsstudioet og løft vekter. Forhøyede testosteronnivåer er ikke den eneste positive siden ved dette. Du vil også kunne komme i bedre form, og dermed også få en betraktelig høyere kvalitet på livet ditt generelt sett. Som en «bivirkning», kan du også få høyere nivåer som følge av et annet punkt, noe som vi beskriver videre i teksten under. Les mer om oss

For en av de andre metodene man kan bruke for å få høyere nivåer av testosteron, er å gå ned i vekt. Det som skjer når du er overvektig, er at kroppen i noen tilfeller kan omdanne fettet til østrogen. Østrogen kan sees på som motparten til testosteronet. Om man får for høye nivåer av østrogen, kan de negative sidene man får av å ha for lavt nivå av testosteron bli enda mer tilstede. Ved å trene, enten det er gjennom vektløfting, løping, roing eller klatring, kan du dermed potensielt sett øke testosteronnivået ditt.