For høye testosteronnivåer

Mange tar kosttilskudd som høyner forekomsten av det aktuelle hormonet i den enkelte persons kropp. Det kan være mange grunner til at en person velger å ta et slikt tilskudd. En av grunnene kan være at de vet med seg selv at deres kropp har for lave nivåer av testosteron, det kan være at han eller hun ønsker å øke muskelmassen sin, eller det kan være at en person er født med en genfeil som fører med seg at kroppen produserer for lite testosteron. Dette er bare et fåtall av mange ulike grunner til at noen kan velge å ta testosterontilskudd.

Men visste du at det også går an å ha for høye nivåer av testosteron? Dette er ikke noe særlig utstrakt problem, og der er nok svært mange flere mennesker som har for lave verdier i sin kropp. Men det betyr dermed ikke at problemet ikke er reelt for noen. Nå skal vi se litt nærmere på noen av de negative effektene som for høye nivåer av testosteron kan føre med seg. Om du føler at du treffer på noen av disse problemene, eller på noen annen måte har mistanke om at nivåene dine er for høye, rådes det sterkt at en kontakter lege.

De negative sidene

De negative effektene er helt klart sterkest til stede hos kvinner. Kvinner kan merke at de begynner å få kroppshår, spesielt på overleppen. De kan også merke at håret andre steder på kroppen vokser raskere enn hva de normalt sett ville gjort. Når det er sagt, så kan det under noen individuelle tilfeller være dette som er formålet, for eksempel om det dreier seg om noen som skifter kjønn fra kvinne til mann. For de aller fleste blir dette derimot noe de selv må ta hånd om. Det er viktig å ta dette som et tegn på at det er en mulighet for at testosteronnivåene er for høye. Ungsorg sin infoside.

Noe annet man kan oppleve, og dette gjelder både kvinner og menn, er at man kan begynne å svette mer enn man normalt sett pleier å gjøre. Dette gjelder ikke bare under trening og annen sterkt fysisk anstrengelse, men også under situasjoner hvor det for eksempel er veldig varmt. Et eksempel på et slikt sted er under dyna om nettene. For noen kan dette bety at de under noen tilfeller må kunne regne med å våkne med en seng våt av svette. Det finnes ingen, eller svært få positive aspekter som følge av denne bivirkningen, så det er viktig å ta dette som et tegn. Det skal dermed også være sagt at nattesvette, eller overdreven svetting generelt sett, ikke nødvendigvis trenger å bety at en har for høye nivåer av testosteron. Det kan være mange andre sykdommer og plager som kan føre til at man utvikler dette symptomet. Det er derfor anbefalt at alle som opplever plagsom svette over lengre tid tar kontakt med legen. Dette er for å kunne sjekke hva som er galt, deriblant om for høye nivåer av testosteron kan være en del av årsaken til problemet.